De zomer trainen voor de najaarsafstanden?

Zoals ieder jaar zijn er na de zomer diverse mooie, maar pittige wedstrijden over wat langere afstanden, waarvoor het zeker de moeite is om goed te trainen. Wie wil er niet een snelle Dam tot Damloop of eervolle Halve marathon van Amsterdam lopen!?!

De uitdagingen in het hardlopen zijn groot; verder, sneller, vaker, het komt vanzelf op je pad. Maar ook afwisseling in ondergrond, denk aan grind, gras, zand, modder of hoogteverschillen zijn uitdagende maar goed trainbare omstandigheden. De komende cursussen besteden hier uitgebreid aandacht aan en zijn daarom vooral geschikt voor licht- tot ervaren lopers met voldoende duurvermogen (tenminste regelmatig een uur aaneengesloten lopen).

Cursussen de komende periode:
– Ga verder en sneller met betere looptechniek op de zaterdagochtend
– Looptechniek verbeteren met intervallen op donderdagavond

In verband met de vakantieperiode worden er de komende periode geen beginnerscursussen, ‘Rustig van start’ en ‘Rustig verder’ gegeven. Deze cursussen zijn vanaf eind augustus weer beschikbaar.

Ga verder en sneller met betere looptechniek op de zaterdagochtend

De cursus ‘Ga verder en sneller met betere looptechniek op de zaterdagochtend’ is geschikt om met enige hardloopervaring door te pakken. Je kunt bij voorkeur al ontspannen ongeveer een uurtje rustig hardlopen (duurloop). In deze cursus word je begeleid om gedoseerd, met diverse looptechnieken en ondersteunende oefeningen voor kracht en coördinatie, een ontwikkeling te maken. Na afloop kun je (wanneer je de groepstraining en het schema volgt) efficiënter en daarmee weer verder en sneller lopen, ook onder moeilijker omstandigheden. Voor wie willen trainen richting een snelle wedstrijd wordt in deze cursus aandacht besteedt aan trainen voor verschillende afstanden en tenslotte de Halve van de Amsterdam op zondag 20 oktober bij het Olympisch Stadion van Amsterdam.

Looptechniek verbeteren met intervallen op donderdagavond

De cursus ‘Looptechniek verbeteren met intervallen op donderdagavond’ is geschikt om met enige hardloopervaring door te pakken. Je kunt bij voorkeur al ontspannen ongeveer een uurtje rustig hardlopen (duurloop). In deze cursus word je begeleid om gedoseerd, met diverse looptechnieken en ondersteunende oefeningen voor kracht en coördinatie, een ontwikkeling te maken. Maar leer je bijvoorbeeld ook hoe je snel een helling af en op kan lopen (of een tunnel in en uit). Na afloop kun je (wanneer je de groepstraining en het schema volgt) efficiënter en daarmee weer verder en sneller lopen. Voor wie willen trainen richting een snelle wedstrijd wordt in deze cursus aandacht besteedt aan trainen voor de Dam tot Damloop op zondag 22september van Amsterdam naar Zaandam (startbewijs is niet bij de cursus inbegrepen).

Bij deze cursussen train je samen met De Loopgroep en met het schema naar wens nog 1 of 2 trainingen op eigen gelegenheid. Aanvullend staat er extra ‘theorie’ op de website om je extra informatie te geven naast of aansluitend op de informatie tijdens de groepstrainingen.

Mocht het een keertje niet uitkomen, om wat voor reden ook, dan kun je vervangend meetrainen op de andere cursusdag. Op deze manier zijn het werk, de studie, een familiebezoek of een verjaardag geen spelbreker om toch regelmatig te kunnen trainen.