Wat is jouw uitdaging? Het trainingsaanbod voor deze periode!

De avonden worden donkerder en het weer weer wat onstuimiger, maar laat dat geen reden zijn om niet lekker naar buiten te gaan en te gaan lopen. De komende periode hebben we weer een gevarieerd aanbod aan trainingsopties in en rond het Amsterdamse Bos. Naast de vast loopgroep die het hele jaar rond op zaterdag traint, zijn er diverse cursussen van een aantal weken waarbij het mogelijk is zowel algemeen te ontwikkelen als uiteindelijk te richten op een doel. Heb je vragen, neem dan even contact op. De flyer downloaden kan hier als pdf-bestand.


Hardlopen rustig van start op zondagochtend
Wil je beginnen of start je steeds opnieuw met hardlopen maar gaat het na een paar weken mis? De cursus ‘Hardlopen rustig van start op zondagochtend’ leert je in 8 weken vanaf de basis, met goede looptechniek en ondersteunende oefeningen om rustig van start te gaan. De uitdaging is om na 8 weken ongeveer een half uurtje rustig aaneen te kunnen hardlopen, maar anders in ieder geval lekker een rondje te kunnen maken door het park.

Rustig verder op de zondagochtend
Bent je wel gestart met hardlopen en kun je ongeveer een half uur aaneen lopen, maar wil je graag langer en verder komen, dan is ‘Rustig verder op de zondagochtend’ het opstapje. Verbeter je looptechniek en vergroot je kracht- en uithoudingsvermogen in 12 weken om met plezier langer te gaan lopen. Deze cursus is als voorbereiding voor een wedstrijdje zoals ‘De Vondelparkloop’ of de ‘Kwart van Egmond’ zeer geschikt.

Sterker en sneller op de zaterdagochtend
Naast snelheid is afwisseling in ondergrond, gecombineerd met hellingen soms een grotere uitdaging. Naast de looptechniek- en coördinatieontwikkeling train je met ‘Sterker en sneller op de zaterdagochtend’ 11 weken lang je kracht- en uithoudingsvermogen om efficiënter te kunnen lopen onder moeilijker omstandigheden. Een goede voorbereiding voor de ‘Halve van Egmond’ of een (lichte) trailrun/crosswedstrijd met zacht en glooiend terrein.

Dynamisch met intervallen op donderdagavond
Wil je als (licht)ervaren loper je looptechniek verbeteren om efficiënter te gaan lopen en intervaltraining op gevarieerde manieren doen? De 12-weekse cursus ‘Dynamisch met intervallen op donderdag’ combineert verbetering van de looptechniek met een variatie aan intervaltrainingsvormen, zoals fartleks (vaartspelen), om je makkelijker en daardoor sneller te laten lopen. Omdat er weinig verlichting staat in het Amsterdamse Bos zullen we op deze avond ook gebruik maken van trainingsmogelijkheden in de ruime omgeving rond het bos.


Voor de cursussen geldt dat op een later moment instromen meestal geen bezwaar vormt. Heb je hier vragen over, neem dan even contact op.