Trainingsinformatie

Geplaatst op door

Wie gaat beginnen met hardlopen zal het zich misschien afvragen, een ervaren hardloper zal het misschien vergeten het zich nog af te vragen; “Hardlopen hoe doe je dat?”
Het antwoord op deze vraag lijkt zo makkelijk en laat je ook niet afschrikken door te denken dat het moeilijk hoeft te zijn.

Wie de hierboven aangehaalde auteur herkent, dit is een van ‘s werelds beste ultraloper (loopt meer dan een marathonafstand). Maar laat je niet misleiden, ook hij heeft veel uren in de optimalisatie van zijn lopen gestoken. Omgekeerd hoef je zeker geen ultra lange afstanden te lopen om voordeel te hebben bij een efficiĆ«nte loopbeweging. Met kracht, coƶrdinatie en technisch optimale beweging loopt het gemakkelijker en is het daardoor mogelijk meer te halen uit snelheid, afstand, tijdsduur en ondergrond. Belangrijk is daarbij te leren naar de signalen van het lichaam te luisteren en direct te reageren om overbelasting of langdurige blessures te voorkomen. Tijdens de trainingen wordt hier op bijpassend niveau aandacht aan besteed zodat je hiermee aan de slag kunt gaan.

Bij zowel De Loopgroep als alle cursussen krijg je een trainingsschema voor de hele week, extra theorie en toegang tot de online naslag-databank.