Runnersworld Amsterdamse Bos loopgroeptrainingen

In samenwerking met Runnersworld Amsterdamse Bos starten we in augustus een selectie loopgroep en cursusactiviteiten voor hardlopers op verschillende niveau’s.

Heb je geen of beperkte ervaring met hardlopen? Dan is de cursus ‘Hardlopen rustig van start’ prettig om te beginnen of rustig aan te herstarten. De meeste mensen weten wel dat sporten gezond is, maar een groot deel weet ook dat beginnen met hardlopen vaak moeilijk is en daarbij soms eindigt in frustratie of erger… een lelijke blessure. Om dit te voorkomen wordt je in deze cursus begeleid om gedoseerd, met looptechniek en basis krachttraining, een goede start te maken met als doel na afloop ongeveer een half uurtje rustig aaneen te kunnen hardlopen.

Heb je ervaring met hardlopen maar wil je je ontwikkelen en bijvoorbeeld verbeteren naar een sneller wedstrijd? Dan is de cursus ‘Hardlopen op maandag’ een goed gelegenheid. Met deze cursus krijg je geleerd hoe je sneller en efficiënter kan lopen. Verder een trainingsschema om op te trainen met één groepstraining en 2 trainingen op eigen gelegenheid. Dit schema wordt aangevuld met extra tips en informatie op de website.

Om in een vaste groep te trainen is naast motiverend en leerzaam ook gewoon gezellig. Om deze reden trainen veel hardlopers het hele jaar door en bij voorkeur in hun vaste groep. Voor deze groep zijn er diverse jaarabonnementen. We starten met de ‘Loopgroep op zaterdag’ en de ‘Loper plus’. Elke zaterdagochtend vanaf 9.15 uur train je in het Amsterdamse Bos een afwisselend trainingsprogramma. Met de intervaltrainingen als basis, is er een afwisseling met heuveltrainingen, fartlek (vaartspel),running bootcamp en ‘off-road’-trainingen. Alles voor een goede looptechnische en fysieke ontwikkeling. De ‘Loper plus’ traint tevens op maandagavond mee.